Wonen, Werken in ...!


EmigratieBeurs 2022

2 en 3 april

Expo Houten

Op 2 en 3 april 2022 opent Expo Houten weer haar deuren voor de 25e editie van de EmigratieBeurs. In twee dagen ontmoeten 11.000 bezoekende emigranten, ondernemers, pensionado’s en andere landverhuizers de 250 exposanten die vanuit de hele wereld naar Nederland zijn gekomen. U vindt alle mogelijkheden, producten en diensten op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen alles geografisch ingedeeld. Stands, workshops en lezingen bieden u handvatten voor een geslaagde emigratie.

Jubileum editie - 25 jaar EmigratieBeurs

Veel emigranten hebben hun plannen noodgedwongen 1,5 jaar in de ijskast moeten zetten, anderen kwamen erachter dat met een telefoon en een goede wifi verbinding overal op de wereld gewerkt kan worden en weer anderen komen erachter, dat je kansen als starter op de woningmarkt in het buitenland groter zijn. Woningen in combinatie met een baan zijn daar makkelijker te krijgen. Wist u dat - Maar liefst 40% van de jongeren denken momenteel na over een vertrek naar het buitenland. Tijdens deze jubileum editie van de EmigratieBeurs presenteren wij weer een aantal thema’s. In samenwerking met UWV/EURES, de netwerk organisatie van arbeidsbureaus in de EU, organiseren wij het thema “Werken in Europa” en “Cross Border” – Grensoverschrijdend Werken. Wegens succes voor het 7e jaar op rij - “Healthcare Jobs Abroad”, voor zorgpersoneel dat graag in het buitenland aan de slag wil. En tenslotte “Contact Center Jobs Abroad” - voor de jongeren die in het buitenland ervaring op willen doen.


Werken in Europa

Europa is de meest favoriete emigratiebestemming. Ruim 65% van de Nederlandse emigranten blijft in Europa om te wonen, te werken of om een onderneming op te zetten. Tijdens aankomende EmigratieBeurs helpen diverse buitenlandse werkgevers, recruitment bureau’s, overheidsinstanties, makelaars, verhuisbedrijven, fiscalisten, taalinstituten en andere dienstverleners u met uw emigratie plannen.


Healthcare Jobs Abroad

Buitenlandse ziekenhuizen, instellingen en gespecialiseerde wervingsbureaus komen tijdens de EmigratieBeurs graag in contact met medisch specialisten, (gespecialiseerde) verpleegkundigen en algemene zorgverleners, die in het buitenland aan de slag willen. Vaak regelen zij uw emigratie van deur tot deur inclusief taal cursussen, met mogelijk Nederlandse begeleiding van een eerder geëmigreerde medicus.


Cross Border - Grensoverschrijdend Werken

Wonen en werken in de grensstreek met België en Duitsland; waar kan ik een baan vinden en hoe zit het met mijn sociale verzekeringen? Bedrijven met vacatures, service verleners en overheidsinstanties informeren u over de mogelijkheden van uw plannen om over de grens aan de slag te gaan.


Contact Center Jobs Europe

In hartje winter na het werk relaxen aan een cocktail op het strand, of gewoon met vrienden genieten van buitenlandse sferen. Internationale contact/call centers werven op de EmigratieBeurs Nederlands sprekende operators, teamleiders en marketeers, die een internationale carrière ambiëren.


image