Bad Harzburg - niet alleen op vakantie, maar het hele jaar door!

Heb je niet altijd al het Harz gebergte willen bezoeken? Is een vakantie te kort voor jou? Waarom verhuis je dan niet naar Bad Harzburg! We kijken er naar uit je te mogen verwelkomen in het mooie kuuroord!

Dat zijn wij

Onze contemplatieve stad met ongeveer 23.000 inwoners ligt in het Harzgebergte in het midden van Duitsland,. De stad Bad Harzburg behoort tot het district Goslar.

Met elkaar

Of het nu gaat om lachyoga in het kuurpark of gezellig samenzijn in onze talrijke restaurants en cafés: Bad Harzburg heeft veel te bieden. Verschillende clubs hebben zich in Bad Harzburg gevestigd, zowel voor mannen, vrouwen, kinderen als het hele gezin. Er zit vast wel iets bij dat bij u past! Niemand hoeft alleen te zijn bij ons! Onze stad heeft de juiste oplossing: Ons multigeneratie huis. Een ontmoetingsplaats voor mensen van alle generaties en nationaliteiten.

Natuur

Geniet van een uniek uitzicht op onze natuur. Geniet van de rust en stilte die bij ons heerst! Beweging en frisse lucht - honderden kilometers wandelpaden rondom Bad Harzburg nodigen u uit om te ontdekken en te verkennen.In het wildreservaat zult u damherten, edelherten, moeflons, sikaherten en geiten tegenkomen.

Winkelen/Eten

Winkelen in Bad Harzburg is heerlijk ontspannend. Geniet van uw shopping in kleine smaakvolle boetiekjes of slenter langs onze Bummelallee, waar vele cafés en restaurants gevestigd zijn. Misschien wilt u zelf gastheer/gastvrouw van een restaurant worden om ons een voorproefje te geven van Bitterballen?U kunt uw wekelijkse boodschappen doen in goed gesorteerde winkels. Elke donderdag vindt onze wekelijkse markt plaats in het Badepark, hier vindt u regionale producten zoals vlees, verse bakwaren, fruit, groenten en nog veel meer.

Alleen het beste voor onze "kinderen"

We zorgen ook voor onze jongste in Bad Harzburg. 11 kleuterscholen, 4 lagere scholen (klas 1-4) en 5 middelbare scholen (Orientierungsstufe, Gymnasium, Realschule, Oberschule, Berufsbildende Schulen) zorgen voor onze kinderen. Al onze scholen en kleuterscholen worden regelmatig gerenoveerd en uitgebreid om het leren nog aangenamer te maken. Volgens het principe "korte afstanden voor korte benen" exploiteert de stad Bad Harzburg kinderdagverblijven. Afhankelijk van de structuur van de voorzieningen kunnen in deze voorzieningen crèchekinderen (van de leeftijd van één tot drie jaar), kleuters (van drie jaar tot de schoolstart) en naschoolse kinderen (van de schoolstart tot de leeftijd van twaalf jaar) worden opgevangen. Afhankelijk van de instelling kunnen de jongste bewoners van Bad Harzburg van 6.30 uur tot 18.00 uur worden opgevangen. Ons jeugdcentrum biedt kinderen vanaf 6 jaar en jongeren ruimtes en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de zomervakantie (6 weken lang) kunt u een vakantiepas voor uw kinderen kopen. Zo kunnen uw kinderen een voorproefje nemen in clubs, excursies en leuke activiteiten in het Harzgebergte.

Vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud

In uw vrije tijd kunt u een duik nemen in het verfrissende water van ons Silberbornbad of een partijtje minigolf spelen op onze avonturengolfbaan. Heb je altijd al willen weten hoe een vogel zich voelt die in een boom zit? Dan is onze boomkroonpad wandeling iets voor jou. Het heeft 50 avontuurlijke stations om te leren, te spelen en te bewonderen. Onze Burgberg kabelbaan is ideaal voor een nostalgisch ritje. Deze brengt u direct naar de Burgberg - hier is een goed begin voor een wandeling, bijv. naar de Rabenklippe of het Molkenhaus. Of zweeft u liever weer naar beneden via een kabelbaan tussen de boomtoppen? Hangend in een gordel zweef je met een maximum van 15 km/u van de 483 meter hoge Burgberg naar het einde van het boomkroonpad. Het HarzWaldHaus ligt in het kuurpark van Bad Harzburg, naast het dalstation van de Burgberg-kabelbaan. De grote bosbelevingstentoonstelling biedt op 400 vierkante meter spannende en onderhoudende informatie over de dieren- en plantenwereld van de Harz. Ontdek ook andere attracties zoals ons Mächenwald bos, de Harz Golf Club, ons zoute thermaalbad en in de winter onze ijsbaan. En voor al diegenen die hun mobiele telefoon niet kunnen laten liggen, hebben wij het grootste openbare WLAN in heel Nedersaksen. Bad Harzburg biedt uw gasten en de bewoners in het stadscentrum gratis WLAN buiten over een lengte van 2,7 km.

Auto, Bus & Trein (Infrastructuur)

Met de auto, bus of trein kunt u Bad Harzburg snel bereiken vanuit Wernigerode, Braunschweig of Hannover. Binnen een paar minuten zit je op de snelweg. Een snel uitstapje naar je eigen land om familie en oude vrienden te bezoeken in het weekend? Geen probleem. Met de auto van Bad Harzburg naar Utrecht is comfortabel te doen in 5 uur.

Gebeurtenissen

• Bad Harzburger Kerstmarkt • De Walpurgisviering • Kastanjebloesem Festival • Bad Harzburg zout- en lichtfestival • wandelingen en stadsbezichtiging o.l.v. een gids • Ecomarket • Lezingen, comedy en muziekevenementen • Het voeren van de lynx in het lynxpark • Oldtimer bijeenkomst • Bad Harzburg Berg Marathon

Waarom de werknemers van de stad Bad Harzburg hier zo graag wonen

Edda Schaper: Ik ben eerst naar Bad Harzburg verhuisd voor de liefde. De liefde voor Bad Harzburg sloot zich snel aan bij de privé-liefde. En daarom ben ik zo blij dat ik gebleven ben. Omdat ik hier vrij kan ademen. Geen hectiek, geen files, ruim wonen, aardige buren, goede prijzen - ideaal voor mij! Na al die jaren beschouw ik het nog steeds als een grote eer en een dagelijkse stimulans om voor Bad Harzburg het beste te bereiken en niet stil te blijven staan. Als u wilt, laat ik u graag "mijn" Bad Harzburg zien tijdens een persoonlijke wandeling. Sarah Heyke: Ik heb het geluk dat ik sinds een paar maanden voor de stad Bad Harzburg werk. Bad Harzburg is waar ik ben geboren en opgegroeid. Een korte tijd woonde ik in een andere stad, maar ik werd weer naar mijn geboortestad getrokken. Mijn hart klopt voor Bad Harzburg! s Avonds sta ik op het balkon, de zon gaat onder. Beetje bij beetje verdwijnt het achter de bergen. Een prachtige foto. Een keer per week ga ik naar de zoutwater spa, waar oud en jong samen springen op muziek en aan watergymnastiek doen. We hebben de mooiste herfst hier, kleurrijke bladeren vallen van de bomen! De herfst in de Harz ruikt bijzonder lekker!

Dank u voor uw komst naar ons (Tallien en Koss ten Kate)

Tallien en ik wonen sinds 2014 in Bad Harzburg. Het appartement waar we wonen, hadden we eerst als vakantieappartement gekocht met het idee onze vakanties in het prachtige Bad Harzburg in de Harz door te brengen. Omdat we het hier zo geweldig naar onze zin hadden, hebben we daarna besloten hier permanent te gaan wonen.We genieten hier volop en hebben nog geen moment spijt gehad van onze beslissing. We waren hier snel ingeburgerd, we wandelen veel in de bergen. In de winter skiën en langlaufen in de Harz. Bad Harzburg heeft veel te bieden. De combinatie van relatief goedkoop en ruim wonen in een prachtige omgeving.is ideaal.. Kortom: Verhuizen naar Bad Harzburg is zo gek nog niet. In een notendop: Als we hier nog niet woonden, zouden we hierheen verhuizen! Om ervoor te zorgen dat u zich echt thuis voelt in Bad Harzburg, raden wij u aan een korte stadswandeling door Bad Harzburg te maken om het te leren kennen! Je zult de stad in je hart sluiten!

Welkom ♥

Geschreven door:

Edda Schaper

economisch promotor van de stad Bad Harzburg