Wonen, Werken in...!

EmigratieBeurs 2023

1 en 2 april

Expo Houten

EmigratieBeurs 2023

Op 1 en 2 april 2023 opent Expo Houten haar deuren voor de 25e (jubileum) editie van de EmigratieBeurs. In twee dagen ontmoeten 11.000 bezoekende emigranten, ondernemers, pensionado’s en andere landverhuizers de 250 exposanten die vanuit de hele wereld naar Nederland zijn gekomen. U vindt alle mogelijkheden, producten en diensten op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen alles geografisch ingedeeld. Stands, workshops en lezingen bieden u handvatten voor een succesvolle emigratie.

Jubileum editie - 25 jaar EmigratieBeurs

Veel emigranten hebben hun plannen noodgedwongen 2 jaar in de ijskast moeten zetten, anderen kwamen erachter dat met een telefoon en een goede wifi verbinding overal op de wereld gewerkt kan worden en weer anderen komen erachter, dat je kansen als starter op de woningmarkt in het buitenland groter zijn. Woningen in combinatie met een baan zijn daar makkelijker te krijgen. Wist u dat maar liefst 40% van de jongeren momenteel nadenkt over een vertrek naar het buitenland.

Tijdens deze jubileum editie van de EmigratieBeurs presenteren wij weer een aantal thema’s. In samenwerking met UWV/EURES - de netwerk organisatie van arbeidsbureaus in de EU- organiseren wij het thema “Werken in Europa”, “Cross Border” – Werken in de Grensstreek en “Contact Center Jobs Abroad”.

Daarnaast wegens succes voor het 7e jaar op rij - “Healthcare Jobs Abroad”, voor zorgpersoneel dat graag in het buitenland aan de slag wil. En tenslotte “A week to Peak” een nieuw spannend project, in samenwerking met het Zweedse arbeidsbureau. Bij een geschikte CV wordt u uitgenodigd om een week bij uw aanstaande nieuwe werkgever te komen werken in Zweden.

Werken in Europa

Europa is de meest favoriete emigratiebestemming. Ruim 65% van de Nederlandse emigranten blijft in Europa om te wonen, te werken of om een onderneming op te zetten. Tijdens aankomende EmigratieBeurs helpen diverse buitenlandse werkgevers, recruitment bureau’s, overheidsinstanties, makelaars, verhuisbedrijven, fiscalisten, taalinstituten en andere dienstverleners u met uw emigratie plannen.

Healthcare Jobs Abroad

Buitenlandse ziekenhuizen, instellingen en gespecialiseerde wervingsbureaus komen tijdens de EmigratieBeurs graag in contact met medisch specialisten, (gespecialiseerde) verpleegkundigen en algemene zorgverleners, die in het buitenland aan de slag willen. Vaak regelen zij uw emigratie van deur tot deur inclusief taal cursussen, met mogelijk Nederlandse begeleiding van een eerder geëmigreerde medicus.

Caribisch Nederland, Canada, Australië, Nieuw Zeeland

Niet alleen Europa is populair bij emigranten, maar het zonnige Caribische Nederland blijft ook veel Nederlanders trekken. Steeds meer Nederlanders hebben deze bestemming ontdekt als zonnig alternatief voor een tweede woning. Door de toename van toerisme is er ook meer ruimte voor ondernemers om te investeren en iets op te zetten. Daarnaast blijven de traditionele overzeese bestemmingen zoals Canada, Australië en Nieuw Zeeland aantrekkelijk. Let wel dit zijn traditionele immigratie landen. De overheid weet dan ook nauwkeurig welke emigranten met welke capaciteiten nodig zijn. Zij kunnen vaak aanspraak maken op een versnelde toelating via zgn versnelde Visa procedures. Dus een goede voorbereiding voor een succesvolle emigratie, is hierbij nodig.