Nederland Wereldwijd:

alles op één plek

Verhuis je binnenkort naar het buitenland? Denk er dan aan dat je voor vertrek uit Nederland veel moet regelen. Denk aan een visum, DigiD, uitschrijven bij de gemeente. Voor sommige zaken is het lastig om dit later te doen vanuit een ander land. Op NederlandWereldwijd.nl vind je een overzicht van alles wat je mogelijk moet regelen met de Nederlandse overheid. Zo bespaar je veel tijd en moeite.

Voor wie?

Nederland Wereldwijd is er speciaal voor mensen die (gaan) wonen, werken, studeren, (r)emigreren of voor vakantie verblijven in het buitenland. En daarnaast ook voor niet-Nederlanders in het buitenland die met de Nederlandse overheid te maken hebben. Op de pas vernieuwde website kun je terecht voor informatie, dienstverlening en producten van steeds meer overheidsinstellingen. Alles staat handig gesorteerd met een checklist per gebeurtenis. Zo weet je binnen enkele klikken wat je moet regelen.

Emigreren, werken en AOW

Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd wonen en werken in het buitenland? Controleer dan of je een visum nodig hebt. Schrijf je uit bij je oude gemeente en in bij je nieuwe gemeente in het buitenland. Vraag ook een DigiD aan en download de DigiD-app als je dit nog niet hebt gedaan. En check of je paspoort en rijbewijs nog een tijd geldig zijn en vernieuw ze eventueel alvast. Vanuit het buitenland is het vaak een stuk lastiger om dit te doen. Wat je verder moet regelen, is sterk afhankelijk van je situatie. Verhuis je met kleine kinderen, bijvoorbeeld? Gaat je auto wel of niet mee? Hoe zit het met studieschuld? En ontvang je nu of binnenkort AOW? Ook hier biedt NederlandWereldwijd.nl uitkomst: per onderwerp staat duidelijk omschreven wat je moet regelen en bij welke instantie. Zo ga je goed voorbereid op weg.

Contact met Nederland wereldwijd

Kom je er niet uit of heb je een specifieke vraag die de website niet beantwoordt? Dan kun je altijd contact opnemen met Nederland Wereldwijd. Telefonisch, via Whatsapp, Twitter en Facebook. Klik hier voor alle contactopties.

Van wie?

Nederland Wereldwijd is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse zaken, met als doel één loket bieden voor alle zaken met de Nederlandse overheid in het buitenland. Er wordt samengewerkt met 12 overheidsorganisaties, waaronder de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Belastingdienst, de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Dienst Wegverkeer (RDW). Je kunt bij Nederland Wereldwijd terecht voor zo’n 60 producten en diensten van de Nederlandse overheid.